Co-ouderschapBij co-ouderschap dragen beide ouders in praktisch en financieel opzicht gelijkwaardig bij aan de dagelijkse verzorging van de kinderen. Meestal wonen de kinderen afwisselend bij één van de beide ouders. Zij worden door beide ouders opgevoed.
De kosten worden verdeeld De kosten worden onderling verdeeld. Het is belangrijk om van tevoren af te spreken hoe de kosten worden verdeeld. Beide ouders moeten meewerken Voor het aangaan of wijzigen van een co-ouderschapregeling is de medewerking van beide ouders nodig. Praktische gevolgen Bij co-ouderschap behoren de kinderen tot twee huishoudens en hebben zij twee adressen. Dit kan van invloed zijn op zaken zoals de kinderbijslag, het kindgebonden budget, huurtoeslag, schoolkosten en de heffingskortingen van de Belastingdienst. Het is verstandig dat tijdig in kaart te brengen. Leg de afspraken vast Het is belangrijk dat de ouders de afspraken die zij maken over het co-ouderschap goed vastleggen. Het co-ouderschap kan bijvoorbeeld via een echtscheidingsconvenant of via een notariële akte worden geregeld. Meer weten?
Wilt u meer weten over co-ouderschap neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek > |
FamilierechtEchtscheiding
Alimentatie Boedelscheiding Echtelijke woning Pensioen Huwelijkse voorwaarden Echtscheidingsconvenant Checklist echtscheiding Kinderen Ouderschapsplan Ouderlijk gezag Co-ouderschap Omgangsrecht kinderen Geschillenregeling kinderen Kinderverhoor Scheidingsadvocaat Scheiding advies Scheiding mediation Scheiding procedure |